Spring naar inhoud

Duiken op duikspot ’t Zuth

    plattegrond van het duikgedeelte

Inloggen

Nieuw evenement maken

Registreren  (Hulp)

home

Duik activiteit reserveringen

◄ voorgaande

oktober 2022

Volgende ►
madiwodovrzazo

1

*oppervlakte zwemmen

2


3

*Clubduik divocean

4


5


6


7


8


9


10


11


12


13


14


15


16


17


18


19


20


21


22


23


24


25


26


27


28


29


30


31


Select Month:

oktnovdecjanfebmrtaprmeijunjulaugsep

Een bijzondere plant in ’t Zuth Op 22 september 2019 waren het Duik.team en het team van Scuba City naar ’t Zuth bij Milheeze. Op verzoek van ondergetekende is de variatie aan waterplanten verzameld. Tot mijn verrassing kwam een van de buddyteams, Albert en Margarita Froon, boven met een zeer zeldzame soort: Sierlijk glanswier. In Nederland is dit de tiende vondst en ook in de rest van zijn verspreidingsgebied komt hij weinig voor. 11 oktober zijn Rien Mulder en ik op zoek gegaan waar dit Sierlijk glanswier precies staat. Dit is in het zuidoostelijk deel van de plas, tussen 3 en 5 meter diep. Dat is een minstens meter dieper dan in de boeken staat. Tussen 5 en 6 meter diep staan nog enkele plukken. In diezelfde boeken staat ook dat ‘losse bestanden’ worden gevormd. We zagen een dichte gordel over meerdere meters, waar niets anders tussen groeit. John Bruinsma De foto is van Patrick Tigges, niet in ’t Zuth gemaakt. De takken van de plant zijn ongeveer eenderde millimeter dik. Op de foto zitten de planten onder het stof. Dit was in ’t Zuth net zo.

opening duikseizoen 2019

Bezoekers overeenkomst.

Zoals jullie allemaal zullen begrijpen dient de Stichting, net zoals een duikvereniging een aantal regels op te stellen waaraan bezoekers zich dienen te houden. Het is dan ook nodig dat de bezoekende organisaties de bezoekersovereenkomst getekend aan de stichting retouneren alvorens we toegang kunnen geven.

De bezoekersovereenkomst.

Denk aub aan de jaarlijkse bijdrage.

Objecten die onderwater te bezoeken zijn. Alle objecten zijn beboeid, gaarne de objecten niet gaan verplaatsen of ontvreemden.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.